Over LexiQ

LexiQ: De taalpartner waar je écht op kan bouwen

Waren Sophie Vandooren en Bart Deweirdt twee snijdende cirkels, dan was dit hun doorsnede: ze begonnen allebei als junior ondertitelaar, klommen op naar coördinerende functies en hadden na vele jaren ervaring honger naar meer. Naar meer professionaliteit, meer kwaliteit, meer passie. LexiQ was het logisch gevolg van hun gedeelde ambities.

Woord + kwaliteit = LexiQ

SOPHIE:

“Ik ben al van kinds af aan een talenmens. Ik las alle taalversies op de doos cornflakes, melk of wat er ook op tafel stond. Na mijn middelbare opleiding Moderne Talen koos ik voor Toegepaste Taalkunde Frans, Italiaans en Grieks. Wist je trouwens dat ‘lexi’ de Griekse vertaling van ‘woord’ is? Voeg daar nog de Q van ‘quality’ aan toe, en hier heb je onze bedrijfsnaam LexiQ. Klik hier als je de gesproken versie wil horen.”

BART:

“Ook ik was al vroeg in mijn leven geboeid door ondertiteling. Ik vond het cool dat de naam van de ondertitelaar in een credit in beeld kwam. In zo’n credit wou ik mezelf ook wel onsterfelijk zien. Later, tijdens een workshop ondertiteling wist ik het zeker: dit wordt mijn beroep.”

Voor mensen.
Door mensen.

De twee talige ondernemers hebben nog gemeenschappelijke delers (om het nog eens in wiskundige termen uit te drukken). Ze zijn beiden warme familiemensen, toegewijd en zorgzaam.

Sophie: “Ik heb een zorgzaam karakter, en dat komt sterk tot uiting in mijn werk. Klanten ontzorgen is een deel van onze cultuur. We denken mee met de klant en leveren betrouwbaar en professioneel advies doorheen het volledige proces. Maar ook voor onze medewerkers en freelancers dragen we zorg. Door correct af te spreken, op respectvolle wijze feedback te leveren en vertrouwen te geven.”

Ronduit professioneel met een hoekje af

Bart: “Wat we ook nog delen, is ons gevoel voor humor. Ik heet niet voor niets Deweirdt hé. Sorry, die mop moet er op tijd en stond eens uit. Soms zijn er zoveel hoeken af dat LexiQ rond wordt. Aha, vandaar die cirkels van hierboven (lacht). Neen, serieus, zakelijk met een vleugje humor is onze favoriete manier van samenwerken.”